Rotfylling

Når bløtvevet – nerver og blodkar – inni en tann enten blir kraftig/irreversibelt betent, eller dør og skaper infeksjon i kjevebeinet, er det nødvendig med en rotfylling. Behandlingen består i å fjerne nerver og blodkar som går i kanaler inne i tannen, og skylle og rense disse godt før fylling med et rotfyllingsmateriale. Arbeidet utføres ved hjelp av spesielle filer og skyllemidler, under aseptiske forhold. Noen ganger krever dette to behandlingsseanser, der pasienten går med et bakteriedrepende stoff inne i tannen i over en uke mellom seansene. Andre ganger kan behandlingen utføres i én seanse.

Meget dype hull, tidligere lagt dype fyllinger, slag mot tannen eller meget kraftig slitasje, er eksempler på skader som kan gjøre at rotfylling blir nødvendig.

Rotfyllingen er en tidkrevende behandling som krever nøyaktighet og mye utstyr/materialer. Særlig gjelder dette tenner med flere trange rotkanaler, langt bak i munnen. Det er viktig at pasient og behandler samtaler om behandlingsprosedyre, eventuelle risikofaktorer, og blir enige om pris på forhånd.

Rotfylling

Rotfylling

Kontaktinformasjon

Kontakt oss gjerne for spørsmål og timebestilling

  • Adresse: Sinsenterrassen 9
  • 0574 Oslo
  • Telefon: 22 15 07 35
  • E-post: post@sinsentannhelse.no

Våre åpningstider

Mandag - fredag: kl.08.00 - 16.00

Visse dager vil det være mulighet for timeavtale etter kl. 16. Spør oss gjerne om dette er nødvendig for deg.

Transport

  • Trikk: Linje 17 Grefsen, går hvert 10. minutt fra Rikshospitalet og via sentrum. Gå av på Sinsenterrassen, kryss veien under broen slik at du får Bunnpris til venstre, så ser du Sinsen Tannhelse i murbygningen til høyre.
  • T-bane: Linje 5 Ringen til Sinsen. Gå ut fra T-banestasjonen via oppoverbakken og ta til høyre på vei ut. Følg bakken nedover til du ser Bunnpris på venstre side i Sinsenterrassen.
  • Buss: Linje 31 Grorud T og 33 Ellingsrudåsen T. Gå av på Rosenhoff og følg veien til fots oppover, eller gå av på Sinsen og følg veien nedover, samme som med T-banen.
  • Kjører du bil, er det parkering i bakgården på plass nr. 1 (rett ved siden av det røde skuret).

Kontakt oss for timebestilling

Legg igjen en forespørsel nedenfor, eller ring oss på
telefon 22 15 07 35

Tusen takk! Din beskjed er sendt. Vi kontakter deg så snart vi kan. Ha en fortsatt fin dag!
Oops! Noe gikk galt. Din beskjed er ikke sendt. Reresh siden og forsøk igjen.
Ring 22 15 07 35